maandag 2 december 2013

Foto van de Maand (November 2013) Terletstreet:... The Lost Film

Iedereen die mij wat langer kent weet dat ik 17 jaar lang in een HAT-eenheid in Amsterdam Zuidoost heb gewoond.

HAT stond voor Homing Apart Together. Uitvinding van de woningbouwvereniging om verpleegsters van het AMC met z'n drietjes in één woning te proppen. Met gezamenlijke eetkeuken die best groot was. Het probleem lag meer in het minuscule douchehok. Met een keukengeiser, die je moest delen met die andere twee HAT'ers. Die in de keuken warm water willen tappen. Ruzie.....

Voor mij alleen was de HAT-eenheid wel groot genoeg. Wonende op nummer 51 ABC klonk nog grootser. Bovendien had ik mooi drie brievenbussen. Fijn 3 x zoveel reclamefolders en plaatselijke kranten. Dat oud papier kon ik wel dumpen. Verder niet zo. Dus langzaam transformeerde de HAT- in een MMV*-eenheid. Dat zorgde er wel voor dat een aantal vrienden zich vooral mijn vertrek uit de MMV-eenheid herinneren. Jullie nog bedankt voor het via vier trappen afvoeren van de oogst van 17 jaar in je uppie in een HAT-eenheid wonen.

Tijdens het veegschoon opleveren bedacht ik mij dat ik eigenlijk geen foto's had van mijn eerste woonstekkie. Dus met mijn Konica S3 minicamera en een spiegel nog snel even creatief doen. Om vervolgens die zwart-wit film 12 jaar kwijt te zijn! Maar..... The Lost Film is back! Met daarop ook deze "Mondriaan in Amsterdam Zuidoost".

* MMV = Mark Met Veel

Geen opmerkingen: