dinsdag 10 juli 2012

Foto van de Maand (Juli 2012) Maestro Martijn

Thomas speelt zo langzamerhand beter gitaar dan zijn trouwe triplex exemplaar kan weergeven. Dat motiveert niet. Dus tijd voor een echte kwaliteitsgitaar.

Uiteraard nog wel een zgn. studiegitaar. Dat brengt de keuze terug tot maar 31 gitaren. Met prijzen van 200 tot 1.775 (!) euro. Studeren is duur. Hoog tijd dus voor advies van de maestro himself. Gelukkig vond de gitaarleraar van Thomas tijd om samen af te reizen naar het Walhalla van de klassieke gitaar: La Guitarra Buena.

Ondanks de voorbereiding via internet viel bij aankomst Thomas zijn mond open bij de aanblik van zoveel gitaren. Ook zijn gitaarvingers sprongen spontaan op slot. Martijn Baaijens kreeg als goede gitaardocent Thomas nog enigzins op gang. Tussendoor onderwierp hij als gitaarliefhebber geroutineerd de diverse gitaren aan zijn kritische gehoor. De vaktermen vlogen ons om de oren..

Uiteindelijk werd de warmst klinkende Esteve 1 met cederhouten bovenblad geselecteerd. Daarna volgde mijn belangrijkste bijdrage: het pinnen! Dat is geen muzikale vakterm maar gewoon het dokken, betalen, de pecunia overhandigen. Namens Marja, dus met haar pinpas. Gelukkig was Thomas na thuiskomst wel in staat om te genieten van zijn nieuwe aanwinst. Of was dat gitaarspel vooral bedoeld om Lotte met haar amateur gitaartje op haar plek in de gitaristenroedel te wijzen?

Ook gitaar leren spelen? Martijn heeft nog plek. En La Guitarra Buena heeft nog hééééél veel gitaren. Kijk maar op www.guitarrabuena.nl

Geen opmerkingen: