woensdag 31 maart 2010

Maart roert toch nog zijn staart

Na al het mooie voorjaarsweer in de laatste helft van maart reken je er niet meer op: storm! Die kwam dan ook als een volslagen verrassing. Met een enorme knal. Boven op de garage, waar ik net aan het knutselen was. Buiten gekomen verbaasde ik mij, samen met de buurman, over hoe het kon gebeuren. Twee grote afdekplaten waren onder de goot vandaan gewaaid. Bijna 6 strekkende meter multiplex waarvan het grootste deel gelukkig op de garage was beland. Eén plaat was bijna over de rand gedonderd. Gelukkig was de voorste plaat, boven de auto, wel blijven zitten. De achterste plaat doet nu zijn best om alsnog de regenpijp en goot kapot te trekken.

De verhuurder was niet zodanig onder de indruk dat er vandaag iemand de moeite nam om poolshoogte te nemen. Terwijl de wind nu vrij spel heeft om nog meer platen los te rukken. Benieuwd hoe straks die zware platen weer aan de goot bevestigd worden. Met stevige schroeven of gewoon weer met dezelfde nieten!

Oh ja, vergelijkbare huizen staan in de straat te koop voor maar 370.000 euro. Dat is dan wel inclusief netjes "afgeniette" goten. Gek hoor, dat het niet storm loopt.

Geen opmerkingen: