dinsdag 8 september 2009

Het Seniorenparadijs

Na "Het Peuterparadijs" (Foto van de Maand Juli) blijkt de Purmer-Zuid ook een paradijs voor senioren te hebben. Vlak naast een 55-plussers flat is maanden geleden hard gewerkt om de verwaarloosde tuin te transformeren in een gezellige zit- en hangplek voor de senioren. Mooi terrasje, overal bankjes, veel vers groen en een volledig automatisch zonnescherm. Uiteraard ook een, anno 2009 verplichte, jeu de boules baan. Ja, want alle senioren boulen tegenwoordig (?).

Helaas staat geen van de bankjes onder het zonnescherm. Dat werpt overigens toch alleen maar een zinloze schaduw op de blinde muur. Wel gaat het bij elk straaltje zon automatisch open en rolt het zichzelf bij een beetje regen of wind weer op. Zonder dat er een senior aan te pas komt. Komt goed uit, want die zijn er nog nooit gesignaleerd. Al maanden fiets ik er langs zonder ook maar een medemens te kunnen groeten. Het gravel van de boules-baan vertoont nog geen enkele deuk. De bankjes zijn nog fabrieksfris. Het groen is weliswaar gegroeid maar die winst valt weg tegen de toenemend hoeveelheid zwerfvuil.

Tijdens het fotograferen sprak een bewoner mij aan. Hij had er ooit een viertal bejaarden gesignaleerd en ja, ook nog een keer een moeder met kinderwagen. Een ongevraagd kadootje van de verhuurder, betaald uit een beschikbaar subsidiepotje. Leuk bedoeld, mooi uitgevoerd en............ Ja wat nu? Vervuiling, bankjes in de fik, hangplek? Tot die tijd: welkom in "Het Seniorenparadijs"

Geen opmerkingen: