zaterdag 20 december 2008

Voor iedereen: de allerbeste wensen


4 opmerkingen:

Rob van Willigen zei

Hallo Mark,

Je bent een bijzonder goede fotograaf! Schitterend werk, vooral de prachtige portretten. Maar ook de rest van de foto's die ik heb gezien zijn klasse! Zou het in de naam zitten of in de familie? ;-)

Mark van Willigen zei

Dag Rob,

Het blijft een raar gebeuren dat Internet. Ik dacht een redelijk schaarse achternaam te hebben. Ga je Googlen en dan kom je heel vaak van Willigen tegen.

Het kan nog gekker. Begin ik een weblog en de eerste reactie is van Rob van Willigen en die is ook nog bezig met fotografie.

Het wordt nog gekker. Mijn vader was een actief hobby fotograaf. Drukte zelf zwart wit foto's af, heeft honderden dia's gemaakt en zit nu met een digitale camera zijn jongste kleindochter achterna. Nu komt het: Mijn vader heet.....Rob van Willigen!

(eigenlijk Robert Baden van Willigen maar zo is hij al in geen 70 jaar meer aangesproken)

Ik zal je weblog volgen, doe hetzelfde met de mijne.

Mark

Rob van Willigen zei

Hoi Mark,

Nog sterker misschien: je bent volgens mij ook nog eens de kleinzoon van D.M. van Willigen (oorspronkelijk uit de Waddinxveense tak van de van Willigens). Hij was mijn directeur op de 2e 3-jarige HBS in Amsterdam. Bovendien heeft mijn vrouw dezelfde voornaam als je tante: Loes. Dus nog een Loes van Willigen, weliswaar aangetrouwd, maar goed. Jaren geleden heb ik ook al eens contact gehad met Marieke van Willigen (uit Amerika) en ik heb ook nog toen op haar verzoek de groeten van Marieke overgebracht aan je oma (Truida Hendrika Gerritdina van Willigen-Huitzing).
We hebben elkaar nog wel het een en ander te vertellen, denk ik.

Mark van Willigen zei

Neen Rob,

Mijn grootvader was J. van Willigen getrouwd met C. de Leur. Ik heb geen tante want mijn vader heeft maar een broer: Louk.

Mijn opa en oma woonden in Zeist, waar ook ik opgegroeid ben. Mijn vader Robert Baden van Willigen is getrouwd met Ans van Willigen-Hörmann. Ik heb een oudere broer Ramon, een jongere broer Arthur en een jongere zus Iris.

Kortom je zat op een zijspoor. Misschien dat bovenstaande gegevens weer een nieuw spoor openen.

Overigens was mijn opa zeer actief in de padvinderij. In zijn nalatenschap hebben wij een film gevonden over de wereld jamboree in Nederland. Deze film heeft mijn broer Arthur professioneel gescand (dat is een van zijn zakelijke talenten).

Misschien is het leuk voor je om eens te kijken op:

http://www.super-8-dvd.nl/jamboree.html

Veel plezier met de speurtocht.

Mark